...

Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Pairi Daiza

Fotograferen in de dierentuin kan een hele uitdaging op zich zijn. Makkelijker wordt het indien je naar een dierentuin gaat die erg fotogeniek is. De afgelopen periode heb ik diverse dierentuinen bezocht. Een van mijn favoriete dierentuinen is Pairi Daiza.

De dieren bevinden zich in een zo natuurgetrouwe fotogenieke omgeving. Pairi Daiza heeft bijzondere dieren die je niet overal tegenkomt, je kunt er terecht als de zon schijnt of als het regent. Lees verder waarom Pairi Daiza, het makkelijker en leuker maakt om te fotograferen in de dierentuin! In dit blog fotograferen in de dierentuin tips en trucs Pairi Daiza.

Pairi Daiza een van de dierentuinen waar je wilt fotograferen

Pairi betekent in het Oud-Perzisch een afgesloten tuin. Deze afgesloten tuin bevindt zich op een half uur afstand vanaf Brussel, in het mooie gebied van Henegouwen. De dierentuin bevat 55 hectare grond, en was vroeger een oud abdij van Cambron.  Dit is nog te zien vooral aan de ver al bekende abdij toren. Deze abdij toren is nu een huisvesting voor vleermuizen, in verschillende soorten en maten, deze vleermuizen vliegen daadwerkelijk rond je oren.  Vroeger was dit in Blijdorp ook zo, wellicht niet voor iedereen weggelegd maar de mogelijkheid is er. Een andere hot item van de dierentuin zijn de reuzepanda’s, met zijn schattige zwart-witte kleur en speelsheid.

Natuurgetrouwe fotogenieke omgeving

fotograferen dierentuin pairi daiza tips en trucs

Pairi daiza is een natuurgetrouwe omgeving, het bevat eeuwenoude bomen, prachtige bloemen en  weelderige planten van over de hele wereld. Door de schatten van architectuur en ambachtswerk, allemaal authentiek, gemaakt door mannen met gouden vingers uit China, Indonesië, Thailand en uiteraard 5000 verschillende diersoorten.

Deze dieren zijn verdeeld in 7 verschillende werelden. Zo heb je de big five in het Afrika gebied, de kangeroo’s uit Australië, de pandabeer uit China en ga zo maar door. Het grootste voordeel is dat je je daadwerkelijk in het midden acht van alle dieren, het glas en tralieswerk is tot een minimum beperkt.  Als het er al wel is, is het zo opgezet dat het je niet beperkt in het maken van foto’s. Kortom fotograferen in de dierentuin wordt een stuk makkelijker en leuker.

Rond lopen tussen de dieren

Bij Pairi Daiza kun je oog in oog komen te staan met een giraf, kun je lopen over een nagemaakt eiland van Madagaskar, waar de lemuur losloopt en je hem kunt aaien.  Je hebt een roofvogelshow waar je de wind door je haren voelt wapperen als een gier over je heen vliegt.

Panda beer in Pairi Daiza

Een van de dieren waar we oorspronkelijk voor kwamen was de pandabeer. Pandaberen zijn te bezichtigen in Oostenrijk en België. Het verblijf van de Panda is verbluffend mooi, overal bamboo geïmporteerd uit China. De pandaberen zijn op redelijke afstand, ook in hun binnen verblijf kun je bijna naast de pandabeer staan. Als je de pandabeer liever in zijn buitenverblijf zit, kun je beter niet gaan als het te warm is, dan zoeken ze liever de koelte op van hun grot.

Weersomstandigheden

Weer of geen weer bij Pairi Daiza kun je je altijd vermaken, je hebt tropische binnentuinen, een heuse boot met aan boord verschillende reptielen, een aquarium met mooie vissen uit de oceanen, allemaal binnen in voor als het slecht weer is. Indien het mooi weer is kun je je vermaken met een wandeling door de dierentuin.

Een aanrader om makkelijker te kunnen fotograferen in de dierentuin

Pairi Daiza is een dierentuin nog weinig bekend in Nederland, dit tot onze verbazing. In Pairi Daiza heb je het gevoel dat je tussen de dieren loopt, er bijzondere dieren zijn, het park fotogeniek is, kortom eigenlijk alles bevat om het fotograferen in de dierentuin te vergemakkelijken.

Wil jij het gevoel hebben een te zijn met de natuur en zijn bijzondere dieren en een andere beleving op te doen dan een een hedendaagse dierentuin? Beter worden in het fotograferen in de dierentuin? Dan is Pairi Daiza echt iets voor jou! Benieuwd naar leuke hotelletjes in de buurt?

Fotograferen in de dierentuin tips en trucs

Voor nog enkele tips en trucks om het fotograferen in de dierentuin te vergemakkelijken of te verbeteren lees: fotograferen in de dierentuin tips en trucs.

2 Replies to “Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Pairi Daiza”

    • Goede avond, de foto’s stonden op oypo, helaas zijn deze foto’s na verloop van tijd niet meer zichtbaar.
      Ik heb ze nu op een foto host gezet, dank je wel voor de tip!

Dank je voor je reactie!