Fotograferen in de dierentuin

Vandaag eindelijk een zonnige dag, de buren zaten alweer op hun terras, met een alcoholische versnapering, te genieten van de eerste zonnestralen. Bij mij speelt dan al snel de gedachten om erop uit te trekken en uiteraard het liefst met camera! Ik denk dan gelijk om te gaan fotograferen in de dierentuin!fotograferen in de dierentuin tips en trucks dark wolf

De afgelopen tijd heb ik verschillende blogs geschreven over het fotograferen in een dierentuin. Het ideale aan het fotograferen in een dierentuin vind ik dat je de dieren niet hoeft op te zoeken in het wild, van Afrika tot Azië, nee ze zijn te vinden op een lap grond, geen uren vliegen, maar op enkele uren rij afstand. Maakt dit het fotograferen dan een stuk makkelijker, nou ja dat nu ook weer niet, je hebt te maken met tralies, weerspiegeling van glas en als je op een drukke dag gaat, heb je ook een legioen aan mensen die ook graag de dieren van dichtbij zien. Naast het fotografische aspect vind ik de sfeer in de dierentuin ook altijd erg gezellig, natuurlijke omgeving her en der wat groen en op zijn tijd een drankje en een hapje.

 

Blogs fotograferen in de dierentuin

Wil je nu weten hoe je het beste kunt fotograferen in de dierentuin en ben je op zoek naar tips en trucs, dan wil ik je graag verwijzen naar deze blog, tevens gaat de blog over Blijdorp.

Overige blogs fotograferen in de dierentuin:

Pairi Daiza

Een heerlijk dierentuin in Brugelette België, groots opgezet, met unieke dieren, zoals een pandabeer, even een stukje rijden, maar je hebt echt het gevoel een dag ertussen uit te zijn.

Website Pairi Daiza

 

fotograferen in de dierentuin tips en trucks safaripark beekse bergenBurgers Zoo

Een dierentuin in de buurt van Arnhem, je kunt hier onder andere de oceaan en de bush ontmoeten.

Website Burgers Zoo

 

Safaripark Beeksebergen

Je maakt hier een autosafari langs allerlei dieren, het spannendste is het rijden langs een heuse Cheetah, die in het gras gedoken ligt en ineens voor je auto loopt.

Website Safaripark Beeksebergen

Zoo parc Overloon

Een dierentuin in Overloon, kleinschallig je kunt er wel dicht bij de dieren komen, voor kleine kinderen denk ik het leukst, je kunt de dieren aanraken en je hebt er een grote speeltuin.

Website zoo parc Overloon

Avifauna

Eigenlijk een groot vogelpark waar je dicht bij de dieren kunt komen, je vind hier echt een verscheidenheid aan diverse tropische vogels. Voor kinderen is hier tevens een leuk speeltuin. Daarnaast heeft Avifauna in het zomerseizoen ook de beschikking tot een boot waarmee je over de wateren van Alphen aan de Rijn kunt varen.

Website Avifauna

Kortom.

Laat de lentekriebels maar doorzetten, we zijn er weer klaar voor om dit jaar weer enkele dierentuinen te bezoeken en in beeld te brengen.Vooral Wildland in Emmen staat hoog op het lijstje, tijd om te sparen voor de jumbo zegels, Albertheijn zegels en noem het maar op, tja de dierentuin is ook goed te bezoeken met korting. En vergeet natuurlijk je camera niet!!!

One Reply to “Fotograferen in de dierentuin”

Dank je voor je reactie!