Fotograferen op reis tips en trucs Dubai en Indonesië

Fotograferen op reis tips en trucs Dubai en Indonesië

Vier weken lang genieten van andere culturen, geuren, kleuren en mooie landschappen. Reden genoeg om dit alles digitaal vast te leggen, fotograferen op reis, naast mooie plaatjes zullen ook eventuele tips en trucs worden gegeven in deze blog: fotograferen op reis: tips en trucs Dubai en Indonesië

Specifiek gaat het in deze blog over het ontmoeten en beleven van andere culturen, door het ‘ondergaan’ van een heerlijke Javaanse massage, beleefd vragen of de masseurs op de foto willen en dan hun reactie gade te slaan als ze een klein souveniertje van ons krijgen typerend voor land… Benieuwd naar dit verhaal en welk souveniertje we hebben gegeven…. lees snel verder.

Javaanse massage

Een javaanse massage van 60 minuten kost niet meer dan 7 euro per persoon, hiervoor krijg je een top tot teen behandeling, zit er een Javaanse vrouw op je rug, voel je spieren waarvan je dacht ze niet te hebben dit alles afgesloten met een pittig Javaans theetje waar volgens mij een schepje sambal in zat. Hoe kostelijk wij moesten lachen om de kleine vrouwtjes op ons, hoe hard zij moesten lachen om ons de pot(t)ige dames. Enigszins werd er gepraat in het Engels met wat handen en voeten werk, echter met een sympathieke lach en de beste bedoelingen kom je een heel eind.

Na 60 minuten pijn, ontspanning en wat gegiebel zat de massage erop.

Fotograferen op reis tips en trucs contact maken om zo een ‘local’ op de foto te krijgen

Het is verstandig gebruiken van een land te kennen voordat je een foto van iemand maakt, zo zijn ze er in Dubai echt niet happig op, doen ze eens stap opzij als je een foto wilt maken van het gebouw achter hun. Niet omdat ze je de ruimte willen geven om het gebouw er zo goed mogelijk op te krijgen maar omdat ze zelf niet op de foto willen. Uiteraard vind ik dat je hier respect voor moet hebben, enigszins is dit jammer aangezien het leuk is om locals op de foto te hebben. Gelukkig voor ons zijn de Indonesiërs dol op poseren. Vraag het vriendelijk, maak die leuke foto en laat de foto zien aan je ‘model’.

Zoals verklapt in de inleiding hebben wij aan de masseurs nog een leuk souveniertje gegeven uit eigen land, namelijk klompjes op een magneet. Ze keken vooral erg verbaasd naar de magneet, toen ik deze tegen een stuk staal hield viel bij hun de roepie, ehhh het kwartje, ze vonden het erg leuk.

We hebben ook nog even een foto gemaakt van hun samen met het souveniertje.

De massage was een heerlijke ervaring alsmede dit foto moment, benieuwd naar verdere belevingen, blijf de site in de gaten houden voor nieuwe blogs!