Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Safaripark Beekse Bergen

Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Safaripark Beekse Bergen

Afrika gevaarlijk dichtbij! Zo luidt de slogan van Safaripark Beekse Bergen, na Blijdorp, Burger’s zoo en Pairi Daiza, is het nu de beurt aan een ander dierentuin. Dit vonden wij in Safaripark Beekse Bergen. Oog in oog met de dieren, daar je met je eigen auto door het park kunt rijden, of kies je liever voor een busroute, tevens is er ook een wandelroute en een boottocht.

Fotograferen in Safaripark Beekse Bergen biedt mogelijkheden echter ook enkele uitdagingen. Tips en truck hoe je het beste kunt fotograferen in Safaripark de Beekse Bergen, lees je in deze blog fotograferen in de dierentuin tips en trucs: Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen door de jaren heen

Safaripark Beekse Bergen werd in 1968 geopend als Leeuwenpark Beekse Bergen. In dit park kon je vanuit de auto de leeuwen observeren, in die tijd vrij uniek. In 1970 werd het park uitgebreid door de komst van de jachtluipaarden. In dat zelfde jaar werden hier onder andere zebra’s, waterpokken, antilopen, lama’s, giraffen en olifanten aan toegevoegd, dit betekende tevens ook de naamsverandering van Leeuwenpark Beekse Bergen naar Safaripark Beekse Bergen, zoals we dat nu nog kennen.

Rond 1980 werd het wildpark toegevoegd aan het bestaande (safari) park waardoor de totale oppervlakte uitgroeide tot 120 hectare. In het nieuwe gebied werden przewalskipaarden, edelherten, damherten, Japanse sikaherten en moeflons uitgezet. Tevens werd er begonnen met het aanleggen van een wandelsafari die zich tot een klein deel van het park beperkte. Hier kon de ringstaartmaki’s doodshoofdaapjes en pinguins vinden. De jaren na deze uitbreidingen kwam het bestaan van het park in gevaar. De gemeente besloot om het park te sluiten of er een nieuwe eigenaar voor te zoeken.

In 1985 werd de Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen in het leven geroepen die zich ging inzetten voor het behoud van het park. Ter promotie zijn er in 1987 twee reuzenpanda’s op bezoek geweest die veel bezoekers trokken. In dit jaar ging het park over in de handen van de huidige eigenaar Libema BV waardoor het park uitgebreid werd met een grotere wandelsafari en kwam er de bootsafari. Het park werd nog groter en werden er meer dieren gehaald, Safaripark Beekse Bergen is hiermee nog steeds het grootste wildlife safari park van de Benelux. Reden genoeg voor ons om dit park te bezoeken. Verdere informatie over de dierentuin vind je hier.

Tips en trucs fotograferen in Safaripark Beekse Bergen

Wat wij het handigst vonden was om met eigen auto door het park te rijden, in plaats van met de bus, en de auto route als eerste te doen. Als je vlak na openingstijd door het park rijdt, heb je het minste last van andere auto’s ook fotograferen dierentuin tips en trucks safaripark beekse bergenzijn de dieren dan het actiefst. Indien je wilt fotograferen kun je het beste op de bijrijdersplaats zitten, met je fotospullen op schoot, zodat je eventueel nog lenzen kunt wisselen. Bij het eerste gedeelte van de autoroute is tele het handigst, (70-300mm )bij het tweede gedeelte had ik niet veel aan de telelens, daar de giraffen en de zebra’s bijna op de achterbank zaten.

Vergeet niet om de ramen even te poetsen, alhoewel de giraffen hem ook wel voor je schoonlikken, en fotografeer bij voorkeur door de zijruiten in plaats van de voorruit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik op bepaalde momenten wel even de ramen naar beneden deed, dit mag overigens niet, maar tja alles voor een goede foto. Ik dit wel minder prettig vond om te doen bij de jachtluipaarden.

Na de eerste helft van de autoroute zijn we naar de roofvogelshow gegaan, daar veel mensen nog aan het begin van het park waren en dus weinig mensen bij de roofvogelshow, welke zich bevindt aan het einde van het park.

Roofvogelshow

Elk zelf respecterende dierentuin heeft tegenwoordig een roofvogelshow, zo ook Safaripark Beekse Bergen. Het beste kun je bij binnenkomst, meteen naar rechts, en achterin bij de boom gaan staan, tegen het hek aan de achterkant. Je kunt hier overigens gewoon tegen de hek aan staan aan de achterzijde, je mag niet staan bij de hekken aan de zijkant. Je zit vrij dicht op de vogels, en ze vliegen kort over je heen. Zelf vonden we de roofvogelshow leuk, echter waren we meer onder de indruk van de roofvogelshow bij Pairi Daiza.

Vervolg autoroute

fotograferen dierentuin tips en trucks safaripark beekse bergen

Een overstekende zebra

Toen de roofvogelshow was afgelopen gingen wij de auto weer in, om het laatste gedeelte van de autoroute af te leggen. Dit gedeelte leidt je door het gebied van de giraffen en de zebra’s heen. De beesten zijn gewend aan auto’s en lopen dus vlak langs de auto, her en der werden er ook nog auto’s gelikt door een lange giraffe tong.

Na de auto route parkeerde wij de auto bij de hoofdingang om het park wandelend verder te verkennen.

Wandelroute

De wandelroute leidt je door de rest van het park, alwaar er een diversiteit aan dieren zijn, variërend van mensapen tot okapie’s. Veelal bevinden de dieren zich in hun natuurlijke omgeving, en ondervind je weinig hinder van hekken ea. Soms staan de dieren ver weg en komt een telelens handig uit.

Boottocht

Aan het begin van het park meert de boot aan die je naar het einde van het park brengt. Echter met jou zijn er vele die met de boot willen, voor ons reden genoeg om liever wandelend verder te gaan. Ik betwijfel ook erg of je vanaf de boot op je gemak mooie foto’s kunt maken.

Nog een laatste rondje met de auto

Gedurende een dag Safaripark Beekse Bergen, kun je meerdere keren per dag diverse routes afleggen. Zo hebben wij aan het einde van de dag nogmaals een ritje gemaakt met de auto. De auto route kun je het beste doen aan het begin en aan het einde van de dag.

Fotograferen in Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is een leuke dierentuin om naar toe te gaan, je hebt het idee dat je dicht bij de dieren zit,fotograferen in de dierentuin tips en trucks safaripark beekse bergen rijdt er feitelijk tussendoor. Fotograferen door de autoruiten vergt wat nabewerking achteraf, tenzij je het raam een klein stukje naar beneden doet, echter op eigen risico. De rest van de dierentuin is erg interessant en het maakt fotograferen leuk om te doen. Kortom ben je nooit geweest in Safaripark Beekse Bergen, dan haal je Afrika gevaarlijk dichtbij!

Route

De beste route vonden wij:
Eerste helft autoroute, roofvogelshow, vervolg autoroute, wandelroute en afsluiting nogmaals de autoroute.

Fotograferen in de dierentuin tips en trucs

Voor inhoudelijke algemene tips en trucs om te fotograferen in de dierentuin klik hier.

Benieuwd naar deze blogs, onder andere over Pairi Daiza, Burgers Zoo en Wildlands dit kun je terug lezen in dit overzicht.

Zoek je een dierentuin die fotogeniek is en oprecht een van de mooiste dierentuin in de benelux: klik hier voor de blog fotograferen in de dierentuin tips en trucs: pairi daiza.

Een ander mooi dierentuin in Nederland is Burger’s zoo, klik hier voor de blog fotograferen in de dierentuin tips en trucs: burger’s zoo.

Dank je voor je reactie!