Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Leukste activiteiten en bezienswaardigheden op Ameland

Wellicht heb je mijn blog aangaande praktische tips voor een weekendje weg naar Ameland gelezen en ben je nu nieuwsgierig naar wat er op Ameland te doen is. Dat komt goed uit, want in dit blog lees je wat Ameland nog meer te bieden heeft.

Vuurtoren Bornrif

Zichtbaar vanaf (bijna) alle delen van het eiland een rood/witte vuurtoren van bijna 55 meter hoog. Gebouwd in 1880 altijd dienstgedaan, totdat in 2005 de toren niet meer door de kustwacht in gebruik is genomen. Indien je de vuurtoren bezoekt tref je op de verschillende verdiepingen exposities aan die het verhaal vertellen van oud-vuurtorenwachters. Wel moet je er wat voor over hebben om van het uitzicht te kunnen genieten, je zult 236 treden moeten bewandelen. Benieuwd naar verdere informatie aangaande de vuurtoren?

Maritiem centrum Abraham Fock

Het maritiem centrum is een interactief centrum waar alles draait om navigeren, reddingen, strandingen en een van de hoogtepunten van het eiland: de paardenreddingboot. Je kunt zelf je morscode verzenden of plaats nemen op de kapiteinsstoel in de brug van de veerboot. Zeker ook voor kinderen een leuk museum. Meer informatie lees je hier.

Natuurcentrum

In het Natuurcentrum maak je als bezoeker kennis met de natuur en verschillende natuurlijke processen op en rond het eiland. Je maakt hierbij gebruik van moderne leermiddelen, zoals 3Dbrillen en ga zo maar verder. Ook vind je hier een groot aquarium waar diverse vissen zwemmen. Het Natuurcentrum heeft ook een blotevoetenpad, wat erg leuk is. Benieuwd wat er verder te doen is, check it out.

Zeehondentocht

Wil je er zeker van zijn dat je een zeehond tegen komt op Ameland? Dan is een tochtje met een robbentocht zeker aan te raden! Je vaart hierbij met een boot langs de diverse zandbanken waar de schattige beestjes liggen te zonnen. Schattig als zijnde op afstand, want het kunnen best agressieve bijtgrage beesten zijn. Wil je meer lezen over de robbentocht, lees dit dan hier.

Wandelen en fietsen

Zoals al vaker gezegd is Ameland een prachtig eiland die zich leent voor wandel en fietstochten. Koop je boekje even via het VVV of check diverse internet sites voor verder informatie.

Fotograferen op Ameland

Ameland een waddendiamant in het Noorden en zeker niet zonder reden! Mijn fototoestel heeft hier over uren gemaakt, de zonsopkomst was een plaatje. Wil je meer weten over mijn fotosessie van een zonsopkomst boven het Oerd, of ben je benieuwd hoe je een BIG-stopper gebruikt?

​Download een GRATIS fotografie-infographic of reisgids.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

>

​​GRATIS fotografie-infograhic of reisgids!

Share
Pin
+1
Share
Pin
+1