...

Noorderlicht fotograferen

Noorderlicht fotograferen 8 tips en trucs

Noorderlicht fotograferen

Gisteren aangekomen in het betoverende Lapland, een dikke pak sneeuw (60 cm minstens!) begroette ons. Om ons warm te kunnen houden tijdens het fotograferen van het noorderlicht kregen we een overall en winterboots aangemeten. Na een heerlijk diner gingen we op pad. Statief neergezet, camera instellingen paraat, en we konden gaan fotograferen….. helaas viel er op dat moment weinig te fotograferen, althans geen noorderlicht.

We besloten als groep in te pakken, enkele gingen nog bij een vuurkorf zitten, echter we hadden er een lange dag opzitten, een lekkere warme douche en een klein jagemeister verder en we besloten te gaan slapen. Via de groepsapp verder we nog op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen. Er was een fotografische noorderlicht te zien, dus niet waarneembaar met het blote oog maar wel voor de camera. Waarom? Wel simpel een camera is lichtgevoeliger dan ons oog, je moet het even weten!

Helaas dus vannacht weinig noorderlicht, wel weten we nu onze goede instellingen, vergt het fotograferen van het noorderlicht enig geduld en inspanning. Straks gaan we met een husky op pad, vanavond zal in het teken staan van het noorderlicht, dus voor 22:00 uur zullen we niet slapen!

Check de website en de blog om op de hoogte te blijven van ons noorderlicht avontuur!

Noorderlicht avontuur Scandinavië

2 Replies to “Noorderlicht fotograferen”

Dank je voor je reactie!