...

Top 10 leukste dierentuinen in Nederland

Een bezoekje aan de dierentuin, een van de leukste dagjes uit. Dit kan gezellig met het hele gezin of lekker met zijn tweeën.

Er zijn tientallen dierentuinen in Nederland, allen met hun eigen karakter, de ene is iets populairder dan de andere en ga zo maar verder.

Ben je benieuwd wat de mooiste, populairste en de leukste dierentuin in Nederland is? Lees dan snel dit blog en ontdek welk dierentuin een bezoekje waard is.

# 10 Avifauna, Alphen aan de Rijn

Vogelpark Avifauna de plek voor luie vogelaars, een groot assortiment aan diverse vogels. Je vindt er onder andere flamingo’s, pelikanen, uilen en gieren.

Ook heb je dagelijks een vogeldemonstratie. Een goed moment om mooie foto’s te maken.

Avifauna is een onderdeel van van der Valk restaurant- en hotelketen, je kunt je dagje weg dus afsluiten met een heerlijk diner. Benieuwd naar ons bezoekje aan Avifauna?

# 9 Zooparc Overloon, Overloon

Gelegen in Overloon ligt Zooparc Overloon, hier kun je wandelen tussen verschillende dieren, zoals penguins, struisvogels en andere dieren.

Het grootste voordeel hiervan is dat je niet te maken hebt met tralies en glas, maar je gewoon tussen de dieren loopt.

Het is niet een hele grote dierentuin en in een paar uur ben je er uit. Het volledige artikel over Zooparc Overloon lees je hier.

# 8 Dierenrijk Nuenen, Nuenen

Een andere kleinschalige dierentuin is dierenrijk in Nuenen. Je kunt hier ook wolven en beren vinden. De dierentuin is gemoedelijk en voor de kinderen vind je hier veel speeltuinen.

Sommige dieren zijn vrij tam en komen dichtbij de mensen zodat je ze goed op de foto kunt zetten. Het artikel over Dierenrijk Nuenen, vind je hier.

Top 10 de leukste dierentuinen in Nederland# 7 Burger’s zoo, Arnhem

Een dierentuin die een aquarium biedt en diverse andere thema’s waarin de dieren in hun natuurlijke omgeving met elkaar leven.

Wederom in de bossen gelegen, dus ideaal als je wat verkoeling zoekt. Je vind hier ook een safarigedeelte waar je langs kunt lopen.  Benieuwd naar het artikel over Burger’s Zoo?

# 6 Ouwehands dierenpark, Rhenen

In Rhenen vind je het berenbos van Ouwehands dierenpark. Buiten beren bevinden zich ook wolven in het bos.

Ouwehands heeft overigens een primeur gekregen, ze zijn sinds 2017 trotse eigenaars van reuzenpanda’s! De enige dierentuin in Nederland waar je deze pandaberen kunt spotten.

Reden genoeg om een dag op pad te gaan met je camera naar deze dierentuin! Wil je meer te weten komen over Ouwehands dierenpark.

# 5 Wildlands, Emmen

Top 10 de leukste dierentuinen in NederlandVoortgekomen uit het voormalig Dierenpark in Emmen. Sinds 2016 plaats gemaakt voor Wildpark Adventure Zoo.

Het dierenpark is een interactieve gebeurtenis, voor kinderen is er een echte adventure zoo.

In Wildlands kun je onder andere een 4D ritje maken. De zoo is opgedeeld uit drie zones, de Jungola, Serenga en de Nortica. Verwacht in Wildlands niet al te veel verschillende diersoorten. Meer lezen over Wildlands Emmen?

# 4 Dierenpark Amersfoort, Amersfoort

Heerlijk verscholen in de bossen, is deze dierentuin prima te bezoeken als het warm weer is. Het is een gemoedelijke dierentuin waar je ontspannen kunt rondlopen.

Er zijn een aantal thema gebieden, zo heb je er bijvoorbeeld de Savanne de Japanse tuin. Ook heb je er een dinopark en kun je een bezoekje brengen aan de nachtverblijven van enkele dieren. Alleen voor diegene onder ons die goede ogen hebben!

Voor kinderen is er ook volop te doen, ze kunnen diverse speurtochten door het park ondernemen. Uiteraard is er ook een blog te lezen over dierenpark Amersfoort, check het hier.

# 3 Diergaarde Blijdorp, Rotterdam

Een van de oudste dierentuinen van Nederland, begonnen in de Rotterdamse binnenstad, rond 1932 verhuisd naar de huidige locatie in Blijdorp.

De dieren worden verdeeld in werelddelen, elke werelddeel heeft zijn eigen thema. Heel veel dieren zijn hier te bezoeken en je hebt er een groot aquarium en een vlindertuin.

Sinds kort is er ook een vogelshow zeker een bezoekje waard.

Deze dierentuin in Rotterdam scoort naar onze mening hoog. Wel is het een stadse dierentuin en weinig verkoeling in de zomer.

Diergaarde blijdorp hebben wij omschreven in onze algemene blog aangaande fotograferen in de dierentuin tips en trucs.

# 2 Safaripark Beeksebergen, Hilvarenbeek

Safaripark Beeksebergen bestaat al enkele jaren en maakt deel uit van een recreatiepark in de buurt van Tilburg. Qua oppervlakte is het een groot park maar er is ook voldoende te zien en doen.

Zo kun je een boottocht ondernemen, door het park wandelen of met de bus/auto langs de dieren.

Medio mei 2018 is Safaripark Beeksebergen in het nieuws gekomen toen een Frans gezin besloot uit de stappen tijden hun autosafari. Laat dit je echter niet weerhouden om een bezoekje te brengen aan deze dierentuin.

Juist doordat je dicht bij de dieren kunt komen, er letterlijk doorheen rijdt, is een bezoekje aan Safaripark Beeksebergen een aanrader. Recent zijn wij er nog geweest, lees het hier terug.

# 1 Pairi daiza, Brugelette Belgie

Oke, niet echt een dierentuin in Nederland. Echter verdient zeker zijn strepen in deze blog. Dus daarom: Onze favoriete dierentuin, wel 2,5 uur rijden vanaf Rotterdam, is toch echt Pairi Daiza. Het is een grote dierentuin waar je een dag voor kunt uittrekken om er rond te lopen.

Ze hebben er pandaberen en in 2016 is er een panda jonkie geboren. Pairi Daiza heeft genoeg ruimte om uit te breiden en maakt hier ook gebruik van.

In 2019 is het de bedoeling dat er een hotel komt en zullen wolven en beren ook een deel van Pairi Daiza gaan bewonen.

We zijn er al een aantal keren geweest en hebben onze ervaring gedeeld in een blog.

Goedkoop naar de dierentuin?

Mocht je na het lezen van deze blog zin hebben om naar een van deze dierenparken te gaan, spaar dan snel je kortingsbonnen via de Jumbo, Albertheijn en noem maar op.

Of op een andere manier een goedkoop dagje naar de dierentuin, lees dit hier.

Op zoek naar korting voor Safaripark Beeksebergen: Tot € 7,50 online korting op tickets

Beste dierentuin van Nederland

Uiteraard blijft het een persoonlijke smaak, welk dierentuin is nu de leukste of de beste? Ik ben benieuwd welk dierentuin jij nu het leukste vind, laat het even achter in de comments!

Dierentuinfotografie tips en tricks

Wil jij je dagje uit naar de dierentuin vast leggen met je camera. Weet je echter niet hoe je het beste kunt fotograferen achter glas, gaas, of ben je benieuwd naar de juiste camerainstellingen? Lees dan dit blog. 

 

In dit artikel staan enkele affiliatie links. Indien je iets boekt bij deze (reis)organisaties krijg ik een kleine commissie op deze boeking. Jij betaald hier niks extra voor. Wel steun je hiermee mijn blog. De (reis)organisaties die ik vermeld zijn (reis)organisaties die ik zelf ook gebruik, ik zal enkel (reis)organisaties aanraden waar ik zelf erg tevreden over ben.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

​Gratis infographic ' Dierentuinfotografie '