...

Top 10 leukste dierentuinen om te fotograferen

dierenrijk nuenen

Wil jij in de vakantie er een dagje tussen uit en ben je benieuwd naar tips en tricks aangaande dierentuinfotografie, kortom hoe je het beste fotografeer in een dierentuin? Lees dan snel dit blog met de meest fotogenieke dierentuinen… die een dagje uit de moeite waard maken.

10 Avifauna, Alphen aan de Rijn

Vogelpark Avifauna de plek voor luie vogelaars, een groot assortiment aan diverse vogels. Je vindt er onder andere flamingo’s, pelikanen, uilen en gieren. Ook heb je dagelijks een vogeldemonstratie. Een goed moment om mooie foto’s te maken. Avifauna is een onderdeel van van der Valk restaurant- en hotelketen, je kunt je dagje weg dus afsluiten met een heerlijk diner. Benieuwd naar ons bezoekje aan Avifauna?

9 Zooparc Overloon, Overloon

fotograferen in de dierentuin tips en trucs avifaunaGelegen in Overloon ligt Zooparc Overloon, hier kun je wandelen tussen verschillende dieren, zoals penguins, struisvogels en andere dieren. Het grootste voordeel hiervan is dat je niet te maken hebt met tralies en glas, maar je gewoon tussen de dieren loopt. Het is niet een hele grote dierentuin en in een paar uur ben je er uit. Het volledige artikel over Zooparc Overloon lees je hier.

8 Dierenrijk Nuenen, Nuenen

Een andere kleinschalige dierentuin is dierenrijk in Nuenen. Je kunt hier ook wolven en beren vinden. De dierentuin is gemoedelijk en voor de kinderen vind je hier veel speeltuinen. Sommige dieren zijn vrij tam en komen dichtbij de mensen zodat je ze goed op de foto kunt zetten. Het artikel over Dierenrijk Nuenen, vind je hier.

7 Burger’s zoo, Arnhem

Een dierentuin die een aquarium biedt en diverse andere thema’s waarin de dieren in hun natuurlijke omgeving met elkaar leven. Wederom in de bossen gelegen, dus ideaal als je wat verkoeling zoekt. Je vind hier ook een safarigedeelte waar je langs kunt lopen. Je hebt op deze manier geen last van tralies, glas etc. Wel is een zoomlens wenselijk om met goede foto’s thuis te komen. Benieuwd naar het artikel over Burger’s Zoo?

6 Ouwehands dierenpark, Rhenen

In Rhenen vind je de berenbos van het ouwehands dierenpark. Buiten beren bevinden zich ook wolven in het bos. Tegenwoordig zijn er ook 2 pandaberen woonachtig in de dierentuin, de enige dierentuin in Nederland waar je pandaberen kunt spotten. Reden genoeg om een dag op pad te gaan met je camera naar deze dierentuin! Wil je meer te weten komen over Ouwehands dierenpark.

5 Wildlands, Emmen

Een dierentuin die nog niet zo lang bestaat, in 2016 werden de deuren geopend. De nieuwigheid spat er vanaf. Voor kinderen een echte adventure zoo, waar je onder andere een 4D ritje kunt maken. Fotografisch gezien iets minder. Meer lezen over Wildlands Emmen?

4 Dierenpark Amersfoort, Amersfoort

Heerlijk verscholen in de bossen, is deze dierentuin prima te bezoeken als het warm weer is. Het is een gemoedelijke dierentuin waar je ontspannen kunt rondlopen. Je kunt redelijk dichtbij de dieren komen, wel heb je wat uitdagingen op het gebied van gaas en glaswerk. Vergeet niet om de blog te lezen met algemene tips aangaande het fotograferen in de dierentuin. Uiteraard is er ook een blog te lezen over dierenpark Amersfoort, check het hier.

3 Diergaarde blijdorp, Rotterdam

Een van de grootste dierentuinen in Nederland is diergaarde blijdorp. Heel veel dieren zijn hier te bezoeken en je hebt er een groot aquarium en een vlindertuin. Sinds kort is er ook een vogelshow zeker een bezoekje waard. Diergaarde blijdorp hebben wij omschreven in onze algemene blog aangaande fotograferen in de dierentuin tips en trucs.

2 Safaripark Beeksebergen, Hilvarenbeek

Medio mei 2018 in het nieuws gekomen omdat een frans gezin besloot uit te stappen. Laat dit je echter niet weerhouden om een bezoekje te brengen aan deze dierentuin. Juist doordat je dicht bij de dieren kunt komen, er letterlijk doorheen rijdt, is een bezoekje aan Safaripark Beeksebergen een aanrader. Veel dieren kun je van dichtbij bekijken zonder te veel glas werk etc, ideaal om te fotograferen. Recent zijn wij er nog geweest, lees het hier terug.

1 Pairi daiza, Brugelette Belgie

Onze favoriete dierentuin, wel 2,5 uur rijden vanaf Rotterdam, is toch echt Pairi Daiza. Het is een grote dierentuin waar je een dag voor kunt uittrekken om er rond te lopen. Ze hebben er pandaberen en in 2016 is er een panda jonkie geboren. Pairi Daiza heeft genoeg ruimte om uit te breiden en maakt hier ook gebruik van. In 2019 is het de bedoeling dat er een hotel komt en zullen wolven en beren ook een deel van Pairi Daiza gaan bewonen. Kortom een groot scala aan dieren om te fotograferen! We zijn er al een aantal keren geweest en hebben onze ervaring gedeeld in een blog.

Mocht je na het lezen van deze blog zin hebben om naar een van deze dierenparken te gaan, spaar dan snel je kortingsbonnen via de Jumbo, Albertheijn en noem maar op. Op zoek naar korting voor Safaripark Beeksebergen: Tot € 7,50 online korting op tickets

Dank je voor je reactie!