Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
1

Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Avifauna

Een van de grootste en meest bekende vogelpark in Nederland, Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn. Vroeger in mijn jongere jaren ben ik hier regelmatig geweest.  Ruim 25 jaar later, werd het tijd om via de lens van mijn camera een kijkje te nemen bij Avifauna.

Ben je benieuwd naar tips en trucs over het fotograferen in de dierentuin, in dit geval over het fotograferen in dierentuin Avifauna, lees dan snel dit blog verder!

Dierentuin.. eigenlijk vogelpark Avifauna

Familie Van Den Brink was de eerste eigenaar van Avifauna, in hun achtertuin hadden ze een privécollectie vogels, ergens in augustus 1949 verzocht de burgermeester van Alphen aan de Rijn aan de familie Van Den Brink of hun achtertuin eenmalig op zondag geopend mocht zijn voor de nieuwsgierige dorpsgenoten. Dit tot groot enthousiasme van de Alphenaren.. het begin van een vogelpark. In 1950 werd het vogelpark officieel geopend, op de posters ter ere van de opening prijkte een Toekan. Stiekem het begin van het symbool van een van de meest bekende restaurant- en hotelketen van Nederland: Van der Valk. De heer Van der Valk nam enkele jaren later het vogelpark over, het toekanlogo bleef bestaan en vormt nu nog steeds het symbool van het concern.

Vogelpark Avifauna nu

Avifauna is in de loop der tijd veranderd, er zijn verschillende soorten vogels te zien, van gieren, uilen, pelikanen tot parkieten. Van elk vogelsoort zijn er genoeg aanwezig, een indrukwekkend gezicht om 6 gieren op een rij te zien zitten.

De roofdieren zitten achter de tralies, echter enkele vogels zitten op een open vlakte waar je door heen kunt wandelen, zo kom je dicht in de buurt van de vogels. Dit maakt het extra dynamisch en ook extra makkelijk om de vogels te fotograferen.

Fotograferen in de dierentuin tips en trucs: Vogelpark Avifauna

Avifauna is een leuke en ontspannen dag uit, je kunt vrij dicht bij de tralies komen waar de roofvogels achter zitten, daarnaast kun je ook dichtbij veel vogels komen, zoals de uilen, pelikanen, flamingo’s en ga zo maar verder. Avifauna is niet de eerste dierentuin die is bezocht. Benieuwd naar tips over het fotograferen in de dierentuin? Tevens vind je in dit blog meer informatie aangaande andere dierentuinen die wij hebben bezocht.  fotograferen in de dierentuin.

[Best_Wordpress_Gallery id=”70″ gal_title=”Avifauna”]

 

Vergeet niet om de gratis infographic over dierentuin fotografie te downloaden. Vol met tips voor de beste ervaring!

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

 • connij schreef:

  manon wat mooi is dat en dat kleinevogel wat lief erg mooi xxxxx

 • >

  ​​Gratis infographic ' Dierentuinfotografie '

  Share
  Pin
  +1
  Share
  Pin
  +1